Αρχική σελίδαεπικοινωνίαSITEMAP
  
Καλάθι Αγορών:  0 βιβλία
Ελληνικά English 
 
ΑΡΧΙΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
SITEMAP
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
 


 

Αυτή την εβδομάδα, μπορείτε να ξεφυλλίσετε τη Lifo για το αφιέρωμα στο Κολωνάκι και να διαβάσετε για το Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ και άλλες προτάσεις για ανοιξιάτικες εξόδους.


Ο Τραγουδιστής του Άουσβιτς: Εστρόγκο Ναχάμα


«Αισθάνομαι ότι ολοκλήρωσα μια δημοσιογραφική έρευνα που μου προσέφερε σε όλη τη διάρκειά της τεράστια ικανοποίηση, διότι είχα την ελευθερία να ακολουθώ τα ίχνη που έβρισκα χωρίς το άγχος του deadline και τον περιορισμό του αριθμού λέξεων. Ξεκινώντας δεν σχεδίαζα να γράψω βιβλίο, αυτό προέκυψε στη συνέχεια. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσα να μοιραστώ αυτήν την ιστορία που με είχε συνεπάρει;»

Η Κατερίνα Οικονομάκου μιλάει στην Όλγα Σελλά για το βιβλίο της «Ο Τραγουδιστής του Άουσβιτς: Εστρόγκο Ναχάμα» και τη συναρπαστική πορεία που ακολούθησε για τη συγγραφή του.


ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΙΣΗΜ ΛΕΒΗ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Η παρουσίαση του βιβλίου "Το Πανόραμα του Νισήμ Λεβή" στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στις 22 Φεβρουαρίου, ήταν μια μεγάλη γιορτή γεμάτη συγκίνηση, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αναμνήσεις της πόλης μέσα από τις φωτογραφίες της έκθεσης, τις ιστορίες των ομιλητών, και τη μουσική.

                  


      


ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΙΣΗΜ ΛΕΒΗ

Το βιβλιοπωλείο της Ραχήλ φιλοξένησε την ΕΡΤ και τον Αλέξανδρο Μωυσή, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του "Το Πανόραμα του Νισήμ Λεβή" στην Ειρήνη Βασάλου και μοιράστηκε ιστορικές στιγμές των προγόνων του. Το ρεπορτάζ προβλήθηκε χθες βράδυ στο Πολιτιστικό Δελτίο της ΕΡΤ και μπορείτε να το δείτε

εδώ.


Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ και την Ειρήνη Βασάλου.
"Σε αθηναϊκή σύναξη στο Μουσείο Μπενάκη κατέληξε η παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή, 1898-1944» του Αλέξανδρου Μωυσή με πρόλογο του Μαρκ Μαζάουερ, ένας τόμος γεμάτος ιστορικές φωτογραφίες, μια δεξαμενή μνήμης για τα παλιά Ιωάννινα και την εβραϊκή κοινότητα."

Με ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο, ο Νίκος Βατόπουλος αποδίδει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Μουσείο Μπενάκη την περασμένη Δευτέρα. Τον ευχαριστούμε πολύ.ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΙΣΗΜ ΛΕΒΗ
Μουσείο Μπενάκη


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, το βιβλίο του Αλέξανδρου Μωυσή «Το Πανόραμα του Νισήμ Λεβή». 
Στην αρχή της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει αρκετές από τις φωτογραφίες του βιβλίου που παρουσιάστηκαν σε βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=vhfnnLDrI0E

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

               


          IΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαχρονικοί διαλογισμοί 


Οι Εκδόσεις Καπόν και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, διοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου «Iουδαίοι και Έλληνες, Διαχρονικοί διαλογισμοί», την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλκυσε τον κόσμο της Λάρισας, που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες για το βιβλίο, το οποίο αναδεικνύει την εγγύτητα και αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών, Ιουδαίων και Ελλήνων, μέσα από τις αρχές της θεολογίας και της φιλοσοφίας.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: 
- Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου 
- Ισαάκ Μιζάν, Ραββίνος, μεταφραστής, συγγραφέας
- Ηλίας Σαμπετάι, Ραββίνος και συγγραφέας του βιβλίου

Την εκδήλωση συντόνισε η Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν: ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μώρις Μαγρίζος και η εκδότρια του βιβλίου Ραχήλ Καπόν, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας

  


«Tο σήμερα έρχεται από το χθες»

Το ενδιαφέρον άρθρο του Χρήστου Γιανναρά στην "Καθημερινή" (
12-2-2017)
, με αφορμή το βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη "Τα Δύο Βήτα". Τον ευχαριστούμε πολύ.


Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ο Τραγουδιστής του Άουσβιτς Εστρόγκο Ναχάμα".

               

               Ο έλληνας τραγουδιστής του Αουσβιτς

Ευχαριστούμε πολύ τη Μαριλένα Αστραπέλλου για το εξαιρετικό άρθρο της για τον Εστρόγκο Ναχάμα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Η «επιστροφή» του Εστρόγκο Ναχάμα

 
Eυχαριστούμε τον Νίκο Βατόπουλο για το άρθρο του σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τραγουδιστής του Άουσβιτς, Εστρόγκο Ναχάμα», στην «Καθημερινή» (11 Φεβρουαρίου 2017).


Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, παρουσιάστηκε από τις Εκδόσεις Καπόν στην  Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, το βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη «Τα Δύο Βήτα».
Ομιλητές ήταν οι: 
Νικόλαος Καραπιδάκης, Καθηγητής Ιστορίας 
Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δικηγόρος – Δημοσιογράφος
Γιάννης Πρετεντέρης, Δημοσιογράφος
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. (
Φωτογραφίες Θ. Καρατζάς)